Rock Herk strikt Therapy?, School Is Cool en meer

Rock Herk heeft met namen als Therapy?, Watermät, School Is Cool en Soldier’s Heart opnieuw een fijne mix van gevestigde namen en opkomend talent uit binnen- en buitenland aan zijn affiche toegevoegd.

Rock Herk is steeds een plek geweest voor jong en minder bekend talent uit binnen- en buitenland. Heel wat van die bands groeiden later door tot wereldbands. Denk maar aan Mercury Rev, The Gossip, Afghan Whigs, The National, … Zelden gebeurt het dat Rock Herk zulke band opnieuw mag verwelkomen, maar in 2014 is het eindelijk zover. De organisatie achter het oudste alternatieve muziekfestival van het land is bijzonder fier dat het niemand minder dan de Ierse band Therapy? een tweede keer mag verwelkomen, na hun eerste doortocht in 1993. Sindsdien wist Therapy? zich met hits als ‘Diane’, ‘Die Laughing’ en ‘Nowhere’ een vaste plek in de muziekgeschiedenis te veroveren.

Op Rock Herk worden gevestigde waarden naar goede gewoonte gecombineerd met jong geweld. Dat wordt later op de avond bewezen door de mysterieuze Franse producer Watermät, die met Bullit de zomerhit van 2014 beet heeft. Meer geweldige namen komen uit eigen land met School Is Cool en Soldier’s Heart, die er samen met de eerder bevestigde The Sore Losers voor zorgen dat Rock Herk goed vertegenwoordigd is in De Afrekening van Studio Brussel. Omwille van praktische redenen verhuizen The Sore Losers van vrijdag naar zaterdag. Tickets worden zonder problemen omgeruild of gecompenseerd.

Zoals bekend is de Club, het tweede podium, de plek voor het hardere werk. Hier wordt de Britse post-hardcore band Polar toegevoegd aan de line-up. Later op de avond verandert datzelfde podium steevast in een drum ’n’ bass en dubstep tempel. Nieuwe namen hier zijn Funtcase en DC Breaks.

Naast al dat lekkers wil Rock Herk het festival bij uitstek blijven waar ook jong en minder bekend talent een kans krijgt om door te groeien. Dat bleek uit eerder bekendgemaakte namen en daar bovenop worden ook The Greatest Handshake, The Guru Guru, Too Tangled en Klopmann, vers bloed uit Herk-de-Stad, toegevoegd aan de affiche die bijna volledig is.

Rock Herk vindt plaats op 18 en 19 juli 2014 aan de sportterreinen Harlaz-Olmenhof in Herk-de-Stad met o.a. Dr. Lektroluv, God Is An Astronaut, Slow Magic, The Sedan Vault, The Prospects, Warhola, The Sore Losers, Archie Bronson Outfit en Miss Kittin. Alle info: www.rockherk.be.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

2 × 5 =