Cult, horror, fantasy en kinky deernes: 10 niet te missen films op BIFFF 2014

Ook dit jaar kunnen de liefhebbers van sappige horror, kitscherige fantasy, bevreemdende sciencefiction en andere wacko cinema terecht op het BIFFF, het groovy festival van de fantastische film in Brussel. Naast straffe premières (de nieuwe Terry Gilliam! The Raid 2! ‘Enemy’ met Jake Gyllenhaal!) is het BIFFF de place to be om unieke films te ontdekken die je nergens anders kan zien. Welke films moet je dan zien? Begin alvast met onze selectie ‘tien niet te missen BIFFF-films’ en je bent al niet slecht bezig. De geweldig entertainende livecommentaar van het publiek krijg je er trouwens helemaal gratis bij.

Cheap Thrills

Venijnige komedie waarin twee werkloze vrienden zich laten verleiden tot durfspelletjes in ruil voor geld. Deze debuutfilm scoorde al op de Amerikaanse festivals en confronteert de kijker met extreme ‘hoe ver zou jij gaan?’-situaties. Terwijl de sadisten genieten van het gratuite geweld kunnen de meerwaardezoekers de maatschappijkritiek analyseren. Iedereen blij!

Wanneer? 13 april, 20.30

Heavenly Shift

Wat? Hongaarse tragikomedie waarin corrupte ambulanciers louche zaakjes doen en lijken verkopen. Denk aan een mix van gortdroge Scandinavische humor, Tarantino en het vroege werk van de Coens en je komt uit bij het zwartkomische ‘Heavenly Shift’.

Wanneer? 16 april, 16.00

Black Butler

Verfilming van één van de populairste manga’s waarin een weesmeisje van adellijke afkomst de hulp van een demonische butler inroept. De prijs: haar ziel! Ambitieuze Japanse big-budgetcinema waar je ofwel volledig in mee gaat ofwel beter buiten blijft.

Wanneer? 19 april, 15.30

Return to Nuke ’em High

Troma keert terug naar de hoogdagen van de jaren 80 met deze late sequel op cultklassieker ‘Class of Nuke ’em High’. Fans van het eerste uur genieten met nostalgie in de ogen, newbies mogen de wondere foute wereld van Troma ontdekken met deze satirische splatterkomedie.

Wanneer? 15 april, 0.30

Eega

Een revenge flick op zijn Indisch: een jongeman wordt vermoord en keert terug als vlieg om wraak te nemen op zijn moordenaar. Speels, origineel en compleet van de pot gerukt. Bollywood, we love you!

Wanneer? 19 april, 16.00

Dark Blood

Thriller van George Sluizer (‘Spoorloos’) die begin jaren 90 net niet werd afgewerkt door de onverwachte dood van hoofdrolspeler River Phoenix. Twintig jaar later komt de film dan toch uit met ingesproken commentaar van de regisseur om de ontbrekende scènes te overbruggen.

Wanneer? 12 april, 18.00

Asmodexia

Wat? Spaanse horror waarin een exorcist samen met zijn kleindochter het land doorkruist om het kwade te bestrijden. Sinds de komst van ‘Rec’ zijn we grote fan van Spaanse horror (en durven we niet meer op onze zolder, doch dit geheel ter zijde) en ook ‘Asmodexia’ belooft een dolle hellerit te worden.

Wanneer? 20 april, 0.30

Witching and Bitching

De nieuwe film vanÁlex de la Iglesia, de Spaanse genrespecialist van onder andere ‘El día de la Bestia’ en ‘Balada triste de trompeta’, is een compleet geschifte horrorkomedie waarin een bende bankovervallers het aan de stok krijgen met kannibalistische heksen. We schuimbekken ongeduldig.

Wanneer? 18 april, 20.30

Pin Up Dolls on Ice

Een ouderwetse slasher met slechte acteerprestaties, vettige goor en rondborstige dames die maar al te graag hun troeven laten zien. Fans van de jaren 80 weten waar naartoe.

Wanneer? 12 april, 1.00

Ugly

Wie dacht dat Bollywood enkel maar kleurrijke kitschfestijnen van de band liet rollen, moet psychologische thriller ‘Ugly’ maar eens checken. Donkere, pessimistische en ijzersterke cinema die zonder blozen naast Het Zuid-Koreaanse ‘Memories of Murder’ kan staan.

Wanneer? 18 april, 16.00

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

19 − twaalf =