Bløf :: Zoutelande

Een herfstpareltje, dit “Zoutelande”. Het verscheen eerder dit jaar op Bløfs uitstékende twaalfde plaat Aan, waarop nieuwe, elektronische paden werden verkend. Het nummer wordt nu uitgebracht met een opmerkelijke bijdrage van niemand minder dan Geike Arnaert.

Daarmee zijn beiden niet aan hun proefstuk toe. Arnaert (hebben we haar even onbewust gemist!) werkte eerder samen met een andere Nederlandse artiest die we onze noorderburen kunnen benijden: Spinvis, in het intimistische project Dorléac. Bløf deed voor een van hun mooiste platen, het diep-weemoedige Oktober uit 2008, al beroep op een andere Belgische zangeres, Sarah Bettens, om de nummers af en toe herfstrood te kleuren.

Het wérkt ook nu. Arnaert voegt met haar bedachtzame stemgeluid een extra laagje warme weemoed toe aan een nummer dat geluk zoekt in kleine dingen. “Ik ben blij dat je hier bent” klinkt het, al is het in een doordeweekse kustplaats als Zoutelande die weinig ruimte voor verbeelding laat. En wat ook helpt: “we verzuipen onszelf in de drank van je vader”. Dit is een nummer over ongedwongen gelukkig samen zijn: “Niets is mooier dan met jou het land doorkruisen / Op mistroostige plekken je bij me te hebben”. Herkenbaarheid troef.

Enerzijds mag de keuze voor “Zoutelande” als single verbazen: het is een van de meest rechttoe rechtaan popsongs op het best wel experimentele Aan, en geeft daardoor geen correct beeld van de eclectische plaat als geheel. Bovendien is het nummer een cover uit het Duits: het origineel is van Bosse en heet daar “Frankfurt Oder”. Bløf is ontzettend spaarzaam met het uitbrengen van covers, wegens geen geringste gebrek aan eigen sterk materiaal. Anderzijds is dit perfect radiovoer, waar Sony België mee aan de slag moet kunnen om Bløf die extra, meer dan terechte push op de Belgische radio te geven. “Zoutelande” is het ideale nummer voor uw herfstige roadtrip naar eender waar de komende maanden.

http://www.blof.nl
Sony

recent

Salem

De 'mean streets' van Marseille vormden al eerder het...

Stake :: ”Ik zie ons nog wel doorgaan tot we baarden hebben als ZZ Top”

We hebben het met de manager gecheckt: bedoelde hij...

Roncha :: Fleecedekentje Thuglife

Berichtje aan alle rappers van België: goed bezig. Onze...

The Gentlemen – Seizoen 1

De serie The Gentlemen was een paar jaar geleden...

Louise van den Heuvel :: Sonic Hug

Op Sonic Hug neemt Louise van den Heuvel de...

verwant

Hooverphonic :: ”Een publiek is de beste prozac ter wereld”

Een mens moet iets doen met zijn leven, en...

Eindejaarslijstje 2022 van Philippe Nuyts

Globaal gezien wint elk jaar tegenwoordig een lelijkheidsprijs. De...

Hooverphonic

2 augustus 2021Lokerse Feesten

Hooverphonic is een band die graag buiten de lijntjes kleurt. Ze hebben al 25 jaar een eigen, instant herkenbaar geluid. Alex Callier (producer/songwriter) en Raymond Geerts (gitarist) vormen sinds dag één de ruggengraat van de band. Ze hebben in de loop der jaren samengewerkt met een uitzonderlijk getalenteerde, uiteenlopende cast van zangers en zangeressen, maar ze zijn ongelooflijk blij dat ze In het najaar van 2020 opnieuw herenigd werden met Geike Arnaert, voor velen nog steeds de meest iconische stem van Hooverphonic. BRON: Lokerse feesten

Hooverphonic :: ”De magie is terug”

En toen was Geike plots terug. Met het Eurovisie...

De staylist van (pn): van weemoed tot wederopstanding in 20 songs

Een trip van 20 songs door Corona Lane. Zolang je...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in