Stromae bevestigd voor Rock Werchter

Rock Werchter heeft gisteren de komst van Stromae bevestigd. De Brusselaar speelt ten dans in The Barn op zondag 6 juli.

Paul Van Haver is muzikaal actief sinds 2000, toen hij als rapper aan het werk ging onder de naam Opmaestro. Even later veranderde hij zijn artiestennaam naar Stromae. Sinds 2007 spitst hij zich volledig toe op een muzikale carrière, waaruit debuut-ep “Juste un cerveau, un flow, un fond et un mic…” voortvloeide. De bal ging echter pas goed aan het rollen in 2008, toen Stromae hoge ogen wierp met hitsingle “Alors on danse”. Dat nummer werd een nummer één hit in eigen land, maar ook in talrijke andere Europese landen. Er werden wereldwijd meer dan anderhalf miljoen exemplaren van verkocht.

Sindsdien blijft het Stromae voor de wind gaan en rijgt hij de ene muzikale onderscheiding na de andere aan elkaar. Zijn jongste wapenfeit verscheen in 2013. Het album “Racine Carrée” bracht al drie hitsingles naar voor: “Papaoutai”, “Formidable” en “Tous les mêmes”.

Rock Werchter is er van 3 t/m 6 juli 2014 met o.a. Metallica, Arctic Monkeys, Pearl Jam, Placebo, The Black Keys en Pixies. Alle info: www.rockwerchter.be.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

5 × vijf =