Pinkpop bevestigt komst Avenged Sevenfold

Na de aankondiging van Metallica kan Pinkpop de komst van een volgende metal act van formaat bekend maken: Avenged Sevenfold. Deze band maakt de Pinkstermaandag nog aantrekkelijker voor de liefhebbers van het hardere werk.

Avenged Sevenfold werd in 1999 opgericht in Huntington Beach, Californië en heeft inmiddels een zeer grote status verworven in thuisland Amerika. Ook bij het alternatieve publiek in Nederland is de band zeer geliefd. Toen het eerste album ‘Sounding the Seventh Trumpet’ werd opgenomen, waren de bandleden amper achttien jaar oud. Zes succesvolle albums verder behoort Avenged Sevenfold tot de wereldtop en wordt het vorig jaar verschenen album ‘Hail To The King’, opvolger van het bekroonde ‘Nightmare’, door critici zelfs aangeprezen als een artistiek hoogstandje vergelijkbaar met enkele legendarische hardrock albums. In 2011 gaf Avenged Sevenfold al een overtuigend optreden op de 3FM-stage van Pinkpop en na een verpletterende show afgelopen november in de Ziggo Dome keren ze na drie jaar terug in Landgraaf.

Pinkpop vindt plaats van 7 t/m 9 juni in Landgraaf (NL) met eerder bevestigde acts Metallica, Arcade Fire, Rudimental, Stromae en Bastille. Alle info: www.pinkpop.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

1 × twee =