65DaysOfStatic kondigt ‘Wild Light’ aan

Wild Light, zo zal de nieuweplaat van 65DaysOfStatic heten. Na enkele weken van teasen heeft de groep nu eindelijk meer informatie over zijn vijfde worp vrijgegeven. Op 16 september moet de plaat in de winkel liggen.

Waar waren we ook alweer gebleven? Meer dan drie jaar geleden is het ondertussen al dat 65DaysOfStatic zijn laatste reguliere plaat uitbracht, en die markeerde een ommekeer richting dancemuziek. Later volgde dan de soundtrack die de groep voor de film Silent Runnings maakte. Er was nog een optreden op Dunk! Festival 2012, maar nieuwe muziek liet op zich wachten.

Tot nu. “Nodeloos te zeggen dat we er weer bijna aan onderdoor zijn gegaan, maar we hebben het ding er uitgeperst gekregen”, klinkt het met gebruikelijke zelfspot in een nieuwsbrief. “Nu moet het opgevoed worden tot iets dat jullie vertrouwen waard is.” Waarmee de kous ongeveer af is. Er is nog geen single, enkel een drietal teasers en een tracklist. Eén nummer, “Sleepwalk City”, is een ingekorte versie van de performance die de groep afgelopen maand gaf tijdens het Tramlines Festival in Sheffield.

Wild Light:

  1. Heat Death Infinity Splitter
  2. Prisms
  3. The Undertow
  4. Blackspots
  5. Sleepwalk City
  6. Taipei
  7. Unmake The Wild Light
  8. Safe Passage

Vanzelfsprekend vertrekt 65DaysOfStatic meteen ook weer voor een mammoettour die hen onder andere drie keer naar België en twee keer naar Nederland brengt:

27/09: HANDELSBEURS, Gent
02/10: MELKWEG, Amsterdam
03/10: VERA, Groningen
19/10: ENTREPOT, Aarlen
01/11: HET DEPOT, Leuven

De teasers:

No One Knows What is Happening from 65daysofstatic on Vimeo.

WL from 65daysofstatic on Vimeo.

Taipei from 65daysofstatic on Vimeo.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

drie × drie =