Getting Hitched: een terugblik op Alfred Hitchcock

Momenteel kan je in de zalen naar ‘Hitchcock’ gaan kijken, een film over de productie van de klassieker ‘Psycho’, waarin Anthony Hopkins gestalte geeft aan de master of suspense zelve, Alfred Hitchcock. Geen kwade film, maar zijn voornaamste deugd is vooral dat hij enorm veel zin geeft om de echte Hitchcock-films nog eens van onder het stof te halen. Niet dat er zoveel stof op lag.

De films die hij zelf maakte, onthullen ongetwijfeld meer over de persoonlijkheid van Hitchcock dan een biografische film ooit zou kunnen. Zijn problematische relatie met vrouwen, zijn fundamentele angst voor alles wat buiten zijn controle lag, zijn fascinatie voor dominante moeders en de geslepen manier waarop hij speelde met de verwachtingen en sympathieën van het publiek – het zit er allemaal in. En hoewel je natuurlijk voorzichtig moet zijn met dat soort biografische interpretaties – zijn films waren echt wel méér dan alleen maar uitingen van zijn eigen psychologische problemen – mag het wel duidelijk zijn: de films bekijken, is de man begrijpen.

Daarom, speciaal voor u, de 25 opvallendste films van Sir Alfred Hitchcock! Zonder dank.

Dial M For Murder

Family Plot

Foreign Correspondent

Frenzy

Lifeboat

Marnie

North by Northwest

Notorious

Psycho

Rear Window

Rebecca

Rope

Saboteur

Shadow of a Doubt

Strangers on a Train

Suspicion

The 39 Steps

The Birds

The Lady Vanishes

The Man Who Knew Too Much

The Trouble with Harry

To Catch a Thief

Topaz

Torn Curtain

Vertigo

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

15 + zeven =