Alien Special

De science fiction-nerd in ons staat al sinds begin dit jaar even ongeduldig te trappelen als een zesjarige die dringend moet plassen, want op 30 mei is het zo ver: ‘Prometheus’ komt in de zalen. 33 jaar na de eerste ‘Alien’, keert Ridley Scott terug naar het universum van Ripley en co voor een prequel, waarin we – vermoeden we – meer te weten komen over de herkomst van dat mysterieuze schip met zijn mysterieuze space jockey.

Nieuws dat we zowaar “heuglijk” zouden durven noemen, want de ‘Alien’-reeks is één van de weinige SF-franchises waar ze ons altijd voor mogen wakker maken. Oké, deel vier, ‘Resurrection’, was gewoon een misstap, en laat ons vooral zwijgen over die ‘Alien vs Predators’-ripoff die daarna kwam. Maar de originele trilogie van Scott, Cameron en Fincher, blijft één van de meest originele, meeslepende en grimmige filmtriptieken ooit gemaakt. Elke regisseur voegt ook iets wezenlijks origineels toe aan zijn hoofdstuk. De koele suspense van Scott, het machismo van Cameron, het fatalisme van Fincher en euh… de totaal misplaatste excentriciteiten van Jeunet.

Dus ja, we durven hopen dat ‘Prometheus’ weer een ‘Alien’-mokerslag zal zijn, zoals in de goeie ouwe tijd, en wie weet, het begin van een nieuwe trilogie. Hoe cool zou het zijn als James Cameron binnen een paar jaar ‘Prometheuses’ maakt? En dat Fincher zijn weerzin van zijn eigen debuutfilm overwint om, mét final cut deze keer, ‘Prometheus 3’ te draaien? Oké, dat zal wel niet gebeuren. Maar we zeiden het al, we zijn ‘Alien’-nerds.

Naar aanleiding van de release van ‘Prometheus’, hebben we alvast de originele vier films (inclusief ‘Resurrection’, jaja) voor u besproken. Kwestie dat u mee bent voor u naar de cinema trekt. Geen dank, we doen dat met plezier.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

negen − 4 =