Truiens PIT Festival klaar voor tweede editie

De eerste editie van PIT festival trok vorig jaar met o.a. De Kreuners vlotjes 10.000 bezoekers naar de Grote Markt van Sint-Truiden. Dit jaar pakt de organisatie het wat kleinschaliger aan, maar daarom niet minder gezellig! 2 podia, expo’s, workshops voor jong en oud, coctails met streekproducten en natuurlijk niet te vergeten: een muzikale ontdekkingsreis met geweldige muziek met van o.a. Mintzkov, Ertebrekers, Isbells en Bert Docks op de main stage en in de tot de verbeelding sprekende Academiezaal.

PIT wil vooral jongeren (of jongeren van geest) aanspreken met kunst, workshops, expo’s en muziek. Het moet zowat de eerste keer zijn dat er zoveel kunstenaars tegelijk te bekijken en beleven zijn in Sint-Truiden. Tom Herck geeft een graffiti workshop (aan +70’ers!,) Raf Roefflaer maakt de langste tekening van Haspengouw, Rudi Eurlings stelt tentoon, Rachel Hansoel en Steven Vandervelpen exposeren, Sarah d’Hondt neemt je mee in de wereld van tattoo’s en Momentum leert onze Kiwi Kids alles over de wolf. Er is yoga, capoeira…te veel om op te noemen!

Naast heel het randgebeuren draait PIT natuurlijk hoofdzakelijk rond muziek. PIT geeft lokaal talent een podium met metalband Ember als opener op de main stage, en Ernst – ontstaan uit de assen van lokale helden Stonedigger en Gentlemen Of Verona – in de Academiezaal. Nog in die Academiezaal komt Isbells ongetwijfeld helemaal tot zijn recht en LA Jungle – afgelopen weekend nog retestrak op Dour Festival – komt de main stage afbreken. Andere klinkende namen zijn headliners van dienst Ertebrekers, het live ijzersterke Mintzkov en ook nog Bert Dockx (Flying Horseman, Dans Dans en Ottla).
PIT mag je gerust ook een ontdekkingsfestival noemen met Chibi Ichigo misschien als dé ontdekking van het weekend. Chibi kreeg hulp van Zwangere Guy voor haar EP die later dit jaar verschijnt. De Limburgse met Russische roots brengt melow R&B overgoten met Russisch/Nederlandstalige teksten. Verder nog op de affiche: WZA (met Wouter Souvereyns van Warhola) en Larssen, George Dylan, Roach en Tom Hades & Søren Aalberg.

Tickets kosten in voorverkoop slechts 12 euro (+ administratiekosten).  Aan de dagkassa betaal je 19 euro. Info: www.pitfestival.be.

recent

The Jesus and Mary Chain

23 april 2024Ancienne Belgique, Brussel

Hoe moeilijk kan het zijn om een geluidsman eens...

James Brandon Lewis Quartet

23 april 2024Ancienne Belgique, Brussel

Back to Black

De titel van Sam Taylor-Johnsons jongste film verwijst naar...

Salem

De 'mean streets' van Marseille vormden al eerder het...

Stake :: ”Ik zie ons nog wel doorgaan tot we baarden hebben als ZZ Top”

We hebben het met de manager gecheckt: bedoelde hij...

verwant

Eindejaarslijstje 2023 van Matthieu Van Steenkiste

Afgaand op wat hieronder staat was 2023 vooral wat...

La Jungle :: Blurry Landscapes

'Je had er bij moeten zijn.' Het is de...

Dans Dans

28 juli 2023Midzomer, Leuven

Bert Dockx Band :: Dog

Blij te zien dat er ook nog mooi geluid...

#So2022: Bert Dockx/Dans Dans :: Palmares

Om afscheid te nemen van 2022 presenteert elke dag...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in