Gitarist stapt op bij Editors

Een “dit-hadden-we-niet-zien-aankomen” van een serieus kaliber: midden in de opnames van de vierde Editorsplaat, stapt gitarist Chris Urbanowicz (tweede van rechts op de foto) uit de groep. Die wil als drietal verder gaan, en staat straks alsof er niets gebeurd is op Werchter.

Neen, een Richard Butlerke heeft de gitarist niet gedaan. Alles, zo bezweert de groep op zijn website, gebeurt volledig vriendschappelijk. De redenen zijn, zoals dat dan heet, “volstrekt muzikaal”. De groep is druk bezig met de opnames van een vierde, nog titelloze plaat, en blijkbaar moeten de neuzen plots andere richtingen zijn uitgedraaid.

De groep zelf is momenteel niet van plan een vervanger voor Urbanowicz te zoeken — al zou het ons niet verbazen als die er live wel komt — maar wil als drietal verder gaan “en proberen nieuwe elementen in het Editorsgeluid binnen te brengen”. En Editors zal dus, zoals gepland, present geven op Rock Werchter en Arras Main Square eind juni.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

twintig + 1 =