Wilco’s achtste na de zomer uit op eigen label

Geen dubbellaar van Wilco, zoals een tijdje gedacht werd, maar een twaalf nummers durend nieuw album The Whole Love zal 26 september uitkomen via hun eigen nieuwe dBpm Records.

Al valt niet te verwachten dat het album rond de normale achtenveertig minuten zal afklokken met opener “Art of Almost” (7:00) en de twaalf minuten durende afsluiter “One Sunday Morning (Song For Jane Smiley’s Boyfriend)”. The Whole Love is opgenomen in eigen studio The Loft in Chicago en geproduceerd door opperhoofd Jeff Tweedy, medebandlid Pat Sansone en Tom Schick, die eerder Ryan Adams en de familie Wainwright/McGarrigle terzijde stond op diverse albums.

Tweedy liet in april alvast aan het Amerikaanse Spin magazine weten dat de opvolger van Wilco (The Album) uit 2009 in twee categorieën geplaatst kan worden: “experimental-leaning rock and cinematic-sounding country music … you know, folk music.”

De tracklist van The Whole Love:

 1. Art of Almost
 2. I Might
 3. Sunloathe
 4. Dawned On Me
 5. Black Moon
 6. Born Alone
 7. Open Mind
 8. Capitol City
 9. Standing O
 10. Rising Red Lung
 11. Whole Love
 12. One Sunday Morning (Song For Jane Smiley’s Boyfriend) )

Voorbeluisteren van eerste single “I Might” kunt u alvast hier.
En we willen u dit interessante feitje ook niet ontnemen. De naam voor hun eigen label dBpm was in 2004 de werktitel van de plaat A Ghost Is Born, dan weet u dat ook weer.

Frontman Tweedy werkt, samen met zijn twee zoons Spencer en Sam, overigens ook mee aan de nieuwe editie van Deerhoofs speciale 7 inch serie, waarbij er door een gastvocalist over een instrumentale Deerhoof track gezongen wordt.

The Whole Love komt 26 september uit, de band staat 14 november in de Tilburgse 013.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

acht + 14 =