Noel Gallagher verbreekt de stilte met zijn High Flying Birds

Nadat broertje Liam afgelopen week nog es op Werchter passeerde, is het nu tijd voor Noel Gallaghers nieuwe band. Zijn eerste soloalbum Noel Gallagher’s High Flying Birds zal in oktober op ons losgelaten worden, gevolgd door een tweede plaat in de zomer van 2012. Nu maar hopen dat dit niet ook zo’n flauwe doordruk van Oasis wordt.

De Oasis geschiedenis hoeven we niet nog eens te gaan uitleggen hier, zeker? Feit is dat de broers niet meer door één deur kunnen en dat Liam dat oploste door de rest van Oasis om te dopen tot Beady Eye en pertinent weigert Oasis nummers te spelen. Iets dat Noel wel gaat doen als hij weer op de bühne staat, zo liet hij gisteren in een persconferentie -het blijven de Gallaghers nietwaar- weten: “The album lasts for 46 minutes and 12 seconds, so I will play some Oasis songs. They’re my songs and I wrote them all by myself. I’m proud of them and I’m proud of where they sit with what I’ve done now. I don’t think I’d ever do a gig without playing them. It would be like Paul McCartney doing the O2 and just playing fucking Wings stuff, won’t it?”

Het eerste album Noel Gallagher’s High Flying Birds dat voorafgegaan wordt door single “The Death of You and Me” -zou het?-, kwam tot stand met medewerking van The Lemon Trees drummer Jeremy Stacy, basgitarist Russel Pritchard (The Zutons), The Cardinals’ Jon Graboff, sessiemuzikanten die in het verleden onder meer met UNKLE en Kasabian werkten, alsook The Crouch End Festival Chorus en The Wired Strings. De tweede nog titelloze plaat, opgenomen met Amorphous Androgynous, volgt dan ergens in 2012.

De tracklist van Noel Gallagher’s High Flying Birds:

  1. Everybody’s on the Run
  2. Dream On
  3. If I Had a Gun …
  4. The Death of You and Me
  5. (I Wanna Live in a Dream in My) Record Machine
  6. AKA… What a Life!
  7. Soldier Boys and Jesus Freaks
  8. AKA… Broken Arrow
  9. (Stranded On) The Wrong Beach
  10. Stop the Clocks

Voor wie dan nog precies wil weten waar de ruzie met Liam in 2009 over ging kan op Noel’s website terecht voor de volledige persconferentie. En zo gaat het bashen weer on and on

Noel Gallagher’s High Flying Birds komt rond 17 oktober uit op eigen label Sour Mash. Een tour, die hem vooralsnog niet in België brengt, volgt later.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

zeventien − 8 =