”Nevermind” krijgt uitmelkbehandeling voor twintigste verjaardag

Als een legendarische plaat twintig jaar oud is, dan moet daar een nieuwe, uitgebreide versie van in de winkel. Dat is de wet van de jungle die “muziekbusiness” heet, en het gaat ook op voor Nirvana’s Nevermind. Dit najaar volgt een heus grunge-offensief, waar u alleen maar “here we are now, entertain us”, op kan zeggen.

Holy shit, is het al zo laat? Dat was ongeveer onze reactie toen de heruitgave van Nevermind werd aangekondigd. Maar ja; het is twintig jaar geleden dat Kurt Cobain de muren tussen pop, rock en mainstream — en en passant enkele heilige huisjes — sloopte, en zich met de tweede plaat van Nirvana de eeuwigheid inhamerde. Daar viel toen, en daar valt nu, geld mee te verdienen, en dus krijgen we komend najaar een overladen heruitgave van het legendarische album voor de kiezen.

Wat krijgt u op uw bord? Niet één, niet twee, maar liefst vier cds en één — obligate — DVD. Het exacte menu is door platenfirma Universal nog niet vrijgegeven, maar het wordt een heerlijke mezze van B-kantjes, rarities, nooit uitgebrachte opnames en BBC-opnames. Op de DVD komt een volledig, nooit verschenen concert.

Spin Magazine speculeert dat de BBC-opnames waarschijnlijk zullen putten uit vier studiosessies die opgenomen werden tussen 1989 en 1991, waaronder enkele voor John Peel en Mark Goodier. En het houdt niet op: volgens hetzelfde magazine zou Universal de Nevermind-verjaardag de rest van 2011 blijven vieren met verschillende evenementen en releases.

U bent maar best gewaarschuwd: haal uw portefeuille boven, Universal wil wat er in zit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

drie × 4 =