Subways doen het voor ”Money And Celebrity”

Nog een zomer festivallen, en daar zijn The Subways weer. Half september belooft het Britse punktrio terug te keren met het catchy getitelde Money And Celebrity. Donderdag werd alvast een eerste single — het ook al niet rond de pot draaiende “It’s A Party” — ter download losgelaten.

Het is alweer drie jaar geleden dat The Subways al het goeds van debuut Young For Eternity probeerden te bevestigen met All Or Nothing. Dat lukte, en op Pukkelpop en Dour — en ongetwijfeld een klets andere festivals in al dat buitenland rond ons — bewees de groep opnieuw een geoliede livemachine te zijn, die niet vies is van een publieksspelletje meer of minder. En nu is er dus een nieuwe. Opgenomen met producer Stephen Street.

Dat is dé Stephen Street; de man die ooit The Smiths hun geluid gaf en daarna op die weg verder ging met werk voor Blur en Kaiser Chiefs. Of hij de groep ook wat van dat typisch Britse indiegeluid wist aan te praten is aan “It’s A Party” — speciaal geschreven voor de festivals, jongens en meisjes! — alvast nog niet te horen; dat is gewoon een archetypisch Subwaysnummer, met misschien wat meer Franz Ferdinandachtige staccato gitaartjes. Maar leer ons eerste singles kennen; R.E.M. zet ons er ook altijd graag mee op het verkeerde been. Afwachten dus wat dat zal geven in september.

U kunt “It’s A Party” zelf keuren via de download-knop op www.thesubways.net

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

15 − 3 =