Nieuw materiaal Fennesz komt uit op 10-inch

Het eerste nieuwe solowerk van Christian Fennesz, sinds het uitkomen van Black Sea in 2008 en de talloze zij-projecten, zal een 10” zijn met daarop vier nummers en vanaf 5 juli verkrijgbaar zijn.

De EP Seven Stars, die grotendeels afgelopen januari in thuisbasis Wenen werd opgenomen, bevat zoals gezegd vier nummers die in lengte variëren van drie tot zeven minuten. De A-kant bestaat uit twee al bestaande nummers ( “Liminal” en “July”) die de Oostenrijker herwerkte én volledig nieuw materiaal op de B-zijde. Voor het eerst gebruikt Fennesz ook drumbeats die ingespeeld werden door Steven Hess, die toevallig in de stad was tijdens de opnames. Tegenover The Wire zei hij hierover: “I wanted to make a record that has a certain lightness about it and at the same time explore new territory using drums on one track.”

Tracklist Seven Stars:

  • A1. Liminal
  • A2. July
  • B1. Shift
  • B2. Seven Stars

De EP komt zowel als 10-inch en digitale download uit op 5 juli. De cd-release volgt in september.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

19 − drie =