Arcade Fire geven “The Suburbs” reïssue-treatment

U kent de drill, we gaan er niet veel woorden aan vuil maken: na een succesvol jaar is het ook voor The Suburbs van Arcade Fire tijd om heruitgegeven te worden. Jaa, dat betekent: opnieuw evenveel geld voor een paar songs meer — een mens kan maar hopen dat die ook goéd zijn — , maar bon: u krijgt ook de documentaire van Spike Jonze als bonus.

Zo gaat dat dan ook dezer dagen: als een album een beetje succesvol is, dan moet het u ook een tweede keer verkocht kunnen worden. Zeg niet dat de verkoopsjongens u niet kennen, u weet dat u er toch in trapt: twee nieuwe songs, een bonusdvd, en daar gaan die zuurverdiende centen. Dat beloofde diner bij Sergio Herman kan uw lief alweer vergeten.

U brengt haar (of hem. Hé, we willen absoluut niet zeggen dat alleen mannen muzieknerds zijn.) nu best al op de hoogte: eind juni hangt u er weer aan. Dan brengt Arcade Fire The Suburbs — net geen jaar na verschijnen — opnieuw uit in een “deluxe edition”: twee nummertjes meer — “Speaking In Tongues” en “Culture Wars” — en de kortfilm die Spike Jonze schoot op basis van de plaat vullen het oorspronkelijke album uit. Een making-of documentaire vervolledigt de set.

Maar alle gekheid op een stokje: wetend dat The Suburb nu al één van de platen van de prille jaren tien is, zou dat allemaal wel eens kunnen meevallen. U hoeft dit dus allemaal niet té cynisch op te vatten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

5 × 2 =