Amatorski komt terug

Amatorski, de band die sinds Humo’s Rock Rally publieksfavoriet nummer één leek te zijn met “Come Home”, is terug met nieuwe single “Soldier”, gevolgd door een nog naamloos album halverwege mei.

Wij zijn die reclame van het water daar ergens in de Ardennen inmiddels kotsbeu, maar feit is wel dat onder andere die commercial de band uit Gent geen windeieren heeft gelegd. “Come Home” haalde topnoteringen en EP Same Stars We Shared die op Record Store Day vorig jaar uitkwam deed het ook niet bepaald slecht. Tijd voor een volledig album dus, al was bandlid Hilke Ros daar vorig jaar tijdens een gesprek met goddeau nog niet zeker van, zo zei hij: “Ik weet overigens ook niet of het de dag van vandaag nog wel nodig is om met pakweg twaalf afgewerkte songs voor de dag te komen. Het muziekconsumptiepatroon is in grote mate gewijzigd door de onlineverkoop waarbij veel luisteraars slechts één nummer downloaden.” Een jaar later komt er dan nu toch een debuut album uit. De plaat werd afgelopen winter opgenomen en afgemixt door Darren Allison, die eerder met Efterklang, Belle & Sebastian en The Divine Comedy werkte.

Amatorski schreef overigens ook de soundtrack bij kortfilm Badpakje 46, die geselecteerd is voor de Officiële Competitie van Cannes en daarmee kans maakt op de Gouden Palm.

De nieuwe plaat verschijnt 16 mei via Munich.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

20 + achttien =