‘Electric Prune’ Mark Tulin overleden

Zaterdag is in Californië bassist Mark Tulin overleden. We kennen hem van de band Electric Prunes, maar sinds kort slapte hij ook voor Smashing Pumpkins. Hij werd slechts 62.

Tulin zou ingestort zijn tijdens een schoonmaakoperatie van de oceaan in Californië. Dat meldt de USC Catalina Hyperbaric Chamber, de maritieme organisatie waar hij zich als ervaren diepzeeduiker vrijwillig voor inzette.

Als muzikant was hij in de jaren ’60 actief bij Electric Prunes, een band die beschouwd wordt als één van de grondleggers van de psychedelische rock. Ook bij de reünie in 2001 was hij weer van de partij. In 2009 speelde hij basspartijen in voor het laatste nieuwe album van Smashing Pumpkins, Teargarden By Kaleidyscope nadat hun bassist, Ginger Pooley, was vertrokken. Hij was actiever achter de schermen; slechts één keer trad hij mee live op.

Hoofd-Smashing Pumpkin Billy Corgan uitte dan ook zijn respect voor Tulin op zijn blog, hem beschrijvend als “een fantastische muzikant”.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

5 × drie =