Concerttips maart

Elke maand selecteert Goddeau een handvol concerten die u niet mag missen. We schotelen u niet andermaal de geijkte namen voor, maar gaan op zoek naar nieuw talent zodat u binnen een paar jaar kan zeggen: “Ik was er er toen al bij”. Goddeau: uw gids voor al wat nog niet hot, maar wel al serieus aan het opwarmen is.

Mulatu Astatke – 8 maart – Vooruit, Gent

De Ethiopische vibrafonist en bandleider Mulatu Astatke maakte de afgelopen jaren een opmerkelijke comeback, met sinds 2009 twee platen met nieuw werk en een verzamelaar vol klassiekers uit ‘s mans eigenzinnige muziekverleden. Met zijn zwoele en toegankelijke mengelmoes van jazz, Caribische muziek, funk en traditionele Ethiopische klanken zal de man ook live uw voeten op z’n minst aan het schuifelen krijgen. Zijn vorige concerten op Belgische bodem waren alvast erg de moeite, ongetwijfeld zal het ook nu een feestje zijn.

http://www.myspace.com/mulatuastatke

Old Idea feat. Josh Berman – 9 maart – co Sint-Andries, Antwerpen

Cornettist Berman is slechts een van de vele voorbeelden van een nieuwe generatie jazz- en rockmuzikanten die Chicago terug op de kaart heeft gezet. Als lid van Jason Adasiewicz’s Rolldown en het Exploding Star Orchestra (de enige échte nazaten van Sun Ra) al indrukwekkend en binnen zijn eigen kwintet ook nog eens een opvallende componist met oog voor de traditie en de avant-garde.

http://www.joshberman.net/

Kyuss Lives! – 27 maart – AB, Brussel

“Zonder Josh Homme geen Kyuss”, liet John Garcia zich onlangs in een interview, naar aanleiding van de tournee van Kyuss Lives! ontvallen. En dat de man gelijk heeft. Het is dan ook met gemengde gevoelens dat we hier naartoe leven. Maar zolang Homme het te druk heeft met zijn Queens uit het moeras te trekken, is dit ongetwijfeld het dichtst dat we bij Kyuss zullen komen in een concertzaal.
http://www.kyusslives.com/

The Kills – 29 maart – Trix, Antwerpen

Met nieuwe plaat Blood Pressures die drie dagen later verschijnt, wordt het een fijne week voor fans van The Kills. Of net niet, als dat nieuwe materiaal onverhoeds zou tegenvallen. Maar afgaand op single “Satellite” lijkt dat zeer onwaarschijnlijk. Op naar een nieuw hoofdstuk vol gevaarlijk geile gitaren!
http://www.thekills.tv

Lies Lefever – 31 maart – AB, Brussel

U kent haar van haar gesmaakte optredens in De Laatste Show, of anders misschien van het voorprogramma dat ze verzorgde voor Kamagurka. De Rwandees-Belgische Lies Lefever maakt spitse luisterliedjes met een twist waarin ontroering en kwinkslagen hand in hand gaan en waarin helden als, we zeggen maar iets, Urbanus nooit ver weg lijken. Als u bij het lezen van deze beschrijving nog steeds twijfelt, weet dan dat het gratis is. Ge kunt niet sukkelen, zeggen we dan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

7 + achttien =