Feist duikt opnieuw de studio in

Na het grote succes van de voor een Grammy genomineerde derde plaat had Leslie Feist even genoeg van de muziekindustrie, maar het langverwachte vierde album komt er nu dan toch aan. En niet alleen dat, de documentaire Look At What The Light Did Now komt volgende week op DVD uit. Voor deze docu werd de publiciteitsschuwe Canadese gevolgd tijdens het opnameproces en tour van diezelfde The Reminder.

In 2008 laste ze een muziekpauze in, al was van stilzitten geen sprake. Ze was te zien in een film en deed talloze gastvocalen op onder ander materiaal van Wilco, Grizzly Bear, Jamie Lidell en oude band Broken Social Scene. De geruchten over een nieuwe plaat deden al langer de ronde en werden afgelopen week door Feist zelf bevestigd tijdens de première van Look At What The Light Did Now in Toronto. Duidelijk is wel dat ze er nog niet veel over kwijt wil, toen haar gevraagd werd hoeveel songs ze al geschreven had, antwoordde ze: “dat is alsof je me vraagt wat voor kleur mijn ondergoed is, ik wil er niet teveel over kwijt maar zeker is dat ik deze winter de studio inga om op te nemen”.

Het zal dus nog wel even duren voordat de nieuwe plaat in de winkel ligt maar wie nu eindelijk eens wil weten hoe Feist opneemt, video’s maakt, een show voorbereid of geïnterviewd wordt door Kermit moet zeker eens de door Anthony Seck (Black Rebel Motorcycle Club, Stars, Broken Social Scene) op 8mm camera geschoten documentaire bekijken. Al benadrukt Feist zelf dat de focus van de docufilm op het hele team ligt van choreografen tot lichttechnici. Die op hun beurt dan weer beamen dat Feist liever niet in de spotlight staat.

Look At What The Light Did Now komt 17 december uit.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

zestien − negen =