Concerttips december

Elke maand selecteert Goddeau een handvol concerten die u niet mag missen. We schotelen u niet andermaal de geijkte namen voor, maar gaan op zoek naar nieuw talent zodat u binnen een paar jaar kan zeggen: “Ik was er er toen al bij”. Goddeau: uw gids voor al wat nog niet hot, maar wel al serieus aan het opwarmen is.

The Thing – 3 december – AB, Brussel

Voor wie ervan overtuigd is dat free jazz een zaak is van en voor duffe intellectuelen. The Thing spettert, knettert en stuitert alle kanten uit, heeft een van de meest explosieve hedendaagse drummers in huis, en wordt aangevoerd door Mats Gustafsson, een saxofonist die volk de stuipen op het lijf joeg aan de zijde van o.a. Zu, The Ex en Peter Brötzmann. Vuurwerk gegarandeerd.

http://www.matsgus.com

Vijay Iyer – 6 december – De Singer, Rijkevorsel

Een van de meest veelbesproken pianisten van de voorbije jaren en een artiest die op een scharniermoment in zijn carrière staat. Speelt eigenzinnige, soms met mathematische zin voor logica uitgewerkte jazz met een fabuleuze bagage. Misschien wel voor de laatste keer in zo’n intieme context te bewonderen.
http://www.vijay-iyer.com

Frode Gjerstad, William Parker & Hamid Drake – 11 december – Kc BELGIE, Hasselt

Noorse free jazzlegende die op tournee is met een van ‘s werelds meest gerespecteerde ritmesectiess. Donkere grooves, avontuurlijke exploraties en voor de rest: alles is mogelijk!

http://frodegjerstad.com

Wild Dogs In Winter – 12 december – Kinky Star, Gent

Met Homba leverde de Britse band Wild Dogs In Winter mogelijk het interessantste postrockdebuut van de laatste jaren af. In hun sound vermengen ze het geluid van de vroegste postrockpioniers zoals Bark Psychosis en Labradford met de meer hedendaagse klank van pakweg EF of pg.lost. Benieuwd of ze die complexe sound ook live kunnen recreëren? U hebt deze maand zowaar twee kansen om het (gratis!) te testen, want op 13 december spelen ze ook nog in Café Libertad in Leuven met Hands Like Birds als voorprogramma.

http://www.myspace.com/wilddogsinwinter

Gonjasufi – 13 december – Botanique, Brussel

Gonjasufi zal met zijn debuutplaat straks in vele eindejaarslijstjes prijken. De vreemde snuiter uit LA vermengt op begeesterende wijze triphop met Oosterse muziek, rock en electro. Op Pukkelpop — toen enkel begeleid door een DJ — bakte de man er niet veel van, in de Orangerie volgt een herkansing met full live band.

http://warp.net/records/gonjasufi

Ig Henneman Sextet feat. Axel Dörner – 17 september – De Singer, Rijkevorsel

Nederlandse violiste die n.a.v. haar 25 jaar in de improvisatie en de zopas verschenen box set Ig Henneman Collected de hort op gaat met een international sextet dat een dansje uitvoert op de slappe koord tussen improvisatie en compositie.

http://www.stichtingwig.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

twintig − 19 =