Rufus Wainwright en Mercury Rev openen Crossing Border

Vorig jaar was er de eerste Belgische editie van het Crossing Border festival. Dit jaar trapt de organisatie het festival af met openingsconcerten van Rufus Wainwright – ook aanwezig op de Nederlandse editie – én The Mercury Rev Clear Light Ensemble – de band plus gasten leveren de freaky soundtrack bij een paar avant-garde films -.

Wainwright, inmiddels een veteraan op het festival zal 19 november zijn laatste album All Days Are Nights: Songs for Lulu in de Arenberg komen voorstellen. Een dag later zullen de heren van Mercury Rev hun speciale project The Mercury Rev Clear Light Ensemble meenemen om avantgardistische films te begeleiden van “in the moment, freaked-out, far-out, late-night ambient soundscapes”, zoals ze het zelf noemen.

Crossing Border ademt literatuur en dus zijn er ook een paar literaire gasten bekend gemaakt: Annelies Verbeke, Sam Cutler – ooit tourmanager van de Rolling Stones en schrijver van You Can’t Always Get What You Want over het Altamont drama – en Stephen Vizinczey. De eerste namen die afgelopen week al vrijgegeven werden zijn: Spoon, Michael Madsen, Low, DBC Pierre, Local Natives, Hilary Mantel, Almudena Grandes, BP Fallon en Miguel Syjuco.

De normale voorverkoop is inmiddels al gestart via de schouwburg en de website, de kaarten voor de openingsconcerten zijn vanaf 22 juli alleen te krijgen via de Arenberg.

Crossing Border Antwerpen vindt van 19 tot en met 21 november plaats.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

17 + vijf =