Rufus Wainwright zet Shakespeare op muziek

Voor zijn nieuwe plaat, die as we speak in de rekken zou moeten liggen, heeft Rufus Wainwright drie sonnetten van Shakespeare op muziek gezet. Later dit jaar volgen er nog twee, die hij zal opnemen met het San Francisco Symphony Orchestra.

Rufus Wainwright heeft nooit om wat drama verlegen gezeten. Gezwollen arrangementen, veel pathos en teksten die bol staan van persoonlijke gevoelens zijn de rode draad doorheen ‘s mans oeuvre. Op zijn nieuwe plaat, All Days Are Nights: Songs For Lulu, zal dat niet anders zijn. Wainwright heeft met het overlijden van zijn moeder Kate McGarrigle, eerder dit jaar, immers een bewogen periode achter de rug.

Wainwright raakte gefascineerd door Shakespeare nadat hij vorig jaar werd aangezocht om een theaterstuk over de meest vermaarde dichter allertijden van muziek te voorzien. “Mijn leven is veranderd sinds ik met de sonnetten van Shakespeare heb kennisgemaakt,” verklaart Wainwright obligaat. En zo ontsproot het idee om enkele sonnetten – het gaat voor dit album om de nummers 10, 20 en 43 – op band te zetten.

Enkele dagen geleden kwam Wainwright ook al in het nieuws omdat hij zich als homo gediscrimineerd voelde doordat hij volgens de Amerikaanse wet niet kan trouwen met zijn Duitse vriend, Jorn Weisbrodt. “I wasn’t a huge gay marriage supporter before I met Jorn, because I love the whole old-school promiscuous Oscar Wilde freak show of what ‘being gay’ once was,” verklaart de zanger zich nader in zijn typische stijl. “But since meeting Jorn that all changed.”

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

10 − 2 =