Iggy Pop, James Murphy, Ryan Adams en Kele gaan op de literaire tour

Actrices die zo nodig een plaat moeten maken, zangers die zichzelf goed genoeg vinden om in een film te figureren en socialites die ehm in de spotlight willen staan. De overstap van zanger/zangeres naar de literaire wereld is echter een minder vaak gemaakte. Iggy Pop, James Murphy, Ryan Adams – die al twee redelijk succesvolle boeken op zijn naam heeft staan – en Kele – U weet wel van Bloc Party – gaan ons nu bewijzen dat het kan want ze schrijven eenmalig voor het literaire maandblad Five Dials.

De ene is bijna met tijdelijk pensioen, de ander komt terug van zijn pensioen, ééntje heeft inmiddels de pensioengerechtigde leeftijd bereikt en de jongste heeft zijn band met vervroegd pensioen gestuurd. Met andere woorden, de heren hadden tijd over om er nog iets bij te doen …

Overigens zijn zij niet de enige die gevraagd zijn om voor de festival uitgave van Five Dials te schrijven, ook bassist Mike Watt – o.a. The Stooges -, Dean Wareham – Galaxie 500 – en muziekjournalist James Greer mogen allemaal hun stukje tikken. James Murphy zal voor de uitgave die 24 juli uitkomt over zijn nummer “Losing My Edge” schrijven, van Adams zal er een gedicht in Five Dials verschijnen en Mike Watt zal zijn bijdrage aan Sonic Youth’s “Providence” belichten.

Five Dials, waarvoor eerder al o.a. Zadie Smith, Jon Savage, Noam Chomsky en Alain de Botton schreven, kunt U via de site als PDF downloaden om daarna uit te printen en ver weg van de computer te lezen.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

een × 2 =