R.E.M. klaar met opnames

Drie jaar na het puike Accelerate heeft R.E.M. de opnames voor de opvolger afgerond. Als alles zoals gepland loopt, ligt de nieuwe plaat volgend voorjaar in de winkel.

2011 moet het jaar van R.E.M. worden. Niet alleen is het dan dertig jaar geleden dat debuutsingle “Radio Free Europe” uitkwam, in het voorjaar moet de nieuwe, vijftiende studioplaat van het trio uit Athens, Georgia in de winkel liggen.

De opnames voor de plaat, waarvan nog geen tracklist of andere details bekend zijn, werden zopas afgerond in de Berlijnse Hansa Studios. Samen met producer Jacknife Lee werkten Michael Stipe, Peter Buck en Mike Mills in dezelfde studio waar Bowies Heroes en Low en U2’s Achtung Baby opgenomen werden aan een opvolger voor het drie jaar oude Accelerate, de plaat waarmee R.E.M. opnieuw vleugels kreeg.

Volgens manager Bertis Downs was de stad Berlijn van grote invloed op de plaat, maar op welke manier die invloed naar boven komt, vermeldde Downs er niet bij. In het najaar wordt de voorlopig titelloze plaat afgemixt, de release wordt verwacht voor het voorjaar van 2011, wat wie nu al wil speculeren over de line-up van Rock Werchter 2011 stof tot nadenken geeft.

Wie zolang niet wil wachten, kan ondertussen zijn heil zoeken bij The Place We Ran From, de eerste plaat van Tired Pony, de band die R.E.M.-gitarist Peter Buck in het leven riep samen met Gary Lightbody van Snow Patrol. Of zich de deze week verschenen reïssue van Fables Of The Reconstruction uit 1985 aanschaffen.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

2 + 19 =