Ryan Adams haalt inspiratie uit begrafenis Ronnie James Dio

Eigenlijk had Ryan Adams zijn gitaar voor onbepaalde tijd aan de wilgen gehangen in 2009. Maar recentelijk bracht de man alweer een sci-fi metal concept album Orion uit en nu heeft hij inspiratie voor elf nieuwe songs gehaald uit zijn bezoek aan de begrafenis van Ronnie James Dio.

Helemaal vreemd is het natuurlijk niet dat verdriet als inspiratie voor songs kan dienen, maar bij Adams kwam het er wel heel snel uit. Ronnie James Dio die onder andere de vervanger van Ozzy Osbourne was in Black Sabbath en ook het nummer “Love Is All” van Roger Glover inzong overleed 16 mei jongstleden aan maagkanker en werd 30 mei begraven in LA na een publieke memorial service.

Blijkbaar was Ryan Adams erg onder de indruk van deze uitvaart en heeft hij de dag erna 11 nieuwe songs geschreven die vanuit het niets in hem opkwamen. Zelf geeft hij aan dat de nummers “soft mellow acoustic jams- lots of New Orleans scenery and vibe from the trip” bevatten. Goed nieuws voor de Adams fans is het alleszins, de man zegt namelijk ook op zijn facebook dat “I am official[ly] very excited again.”

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

18 + een =