Ryan Adams :: Manchester

In 2005 bracht Ryan Adams drie platen uit: Cold Roses, Jacksonville City Nights en 29. Dit jaar doet hij het weer. De eerste plaat, Big Colors, verschijnt op 19 april. En de eerste songs daaruit, “Manchester” en “Doylestown Girl”, beloven ook nu weer dat er van kwaliteitsverlies geen sprake hoeft te zijn.

“Remember that year when I released 3 records. Let’s do it again” postte Adams op z’n Instagramaccount op 8 januari. De verbazing was niet gering. Dergelijke balorige strapatsen leken de laatste jaren tot het verleden te gaan zijn behoren. De Taylor Swift-coverplaat 1989 had verrassend goed uitgepakt, en z’n lagere productiviteit had topplaten als z’n titelloze uit 2014 en break-upalbum Prisoner opgeleverd.

Maar in die uitstekende flow brengt Adams dus nog eens drie platen uit. De eerste, Big Colors, verschijnt op 19 april. De tweede zal “Wednesdays” heten, waarvan de cover leentjebuur speelt bij Nebraska van Bruce Springsteen – zoals de titelloze uit 2014 een pastiche was op Reckless van Bryan Adams. Daarop zullen onder andere Emmylou Harris, Jason Isbell en Benmont Tench van Tom Petty and the Heartbreakers te horen zijn. Dat belooft de intimistische van de drie te worden. Over de derde plaat is nog niks bekend.

Uit Big Colors zijn nu dus al “Manchester” en “Doylestown Girl” vrijgegeven, twee songs die compleet in het verlengde liggen van Adams’ laatste drie albums. Onderling inwisselbaar ongetwijfeld volgens de enen, niet aflatende kwaliteit in meeslepende songs volgens de anderen. Wij behoren tot het tweede kamp. Maar vraag het ons aan het einde van dit jaar nog eens, zo rond de lijstjestijd.

recent

Masters of the Air

Toen begin deze eeuw Band of Brothers verscheen, sloeg...

Fontaines D.C. :: Starburster

Fontaines D.C. for the bigger and bolder: vierde album...

Manu Chao

16 april 2024Het Bau-Huis, Sint-Niklaas

Morrissey wilde op de Lokerse Feesten geen paardenworst, Manu...

Civil War

Nog voordat iemand de film gezien had, veroorzaakte Alex...

Animalia

Het MOOOV-filmfestival biedt een staalkaart van het beste uit...

verwant

Ryan Adams :: Star Sign / 1985

Vijf nieuwe albums tegelijk uitbrengen? Daar draait notoire veelschrijver...

Ryan Adams :: Wednesdays

Ryan Adams heeft een bloedmooie plaat gemaakt. Maar wat...

Ryan Adams :: Prisoner

Love Is Hell schreeuwde en zuchtte Ryan Adams in...

Affiche Rock Werchter stilaan in definitieve plooi

De affiche van Rock Werchter krijgt steeds meer definitieve...

Ryan Adams :: Ryan Adams

Ooit zal Ryan Adams als beste songschrijver van zijn...
Vorig artikel
Volgend artikel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in