The Books schrijft nieuw hoofdstuk

Het Amerikaanse duo The Books, zeg maar de vaandeldrager van de “collage music”, keert na een break van vier jaar terug op het voorplan. Het in juli te verschijnen The Way Out werd gedestilleerd uit een gigantisch archief aan geluidsopnames die The Books tijdens zijn vorige tournee opnam.

The Books is al meer dan tien jaar bezig, maar nooit werd de band echt bekend bij een breed publiek. Waarschijnlijk omdat de sound van Nick Zammuto en Paul de Jong – van ver klinken echo’s van Four Tet of Hood door – bijzonder moeilijk in een hokje te stoppen is. Al die jaren nam het duo bijzondere geluiden op die het op zijn weg vond en daarom duurde het nu ook zo lang om een opvolger voor Lost And Safe uit 2005 te maken. Het archief aan getapet materiaal was onoverzichtelijk geworden.

Maar nu ligt dus het nieuwe The Way Out op het schap en single “Beautiful People” is al te vinden op het internet. Hoe die nieuwe nummers klinken, omschrijft Zammuto cryptisch als “behoorlijk new age”. Behoorlijk zweverig en spiritueel, denken wij dan.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

zestien − 3 =