Damon Albarn switcht tussen Gorillaz en opera

Het was een tijdje wachten op Plastic Beach, de nieuwste plaat van Gorillaz, maar nu draait de motor achter ‘s werelds bekendste cartoonband weer op volle toeren. Damon Albarn, het brein achter Noodle en co, geeft zelfs aan dat er eventueel een tweede en derde deel voor Plastic Beach verwacht mag worden.

Tachtig – 80! – nummers zegt Albarn geschreven te hebben voor de opnames van Plastic Beach. De Blurzanger en mede-Gorilla Jamie Hewlett hebben dus nog heel wat lekkers in de kast liggen. Wat er met dat materiaal te gebeuren staat is voorlopig nog onduidelijk. Albarn weet naar eigen zeggen nog niet of hij de tijd zal vinden om uit al dat materiaal nog eens een coherente plaat te distilleren.

Ook Damon’s days – alluderinkje op Gorillaz-plaat Demon Days! – tellen immers maar vierentwintig uren en de energieke Brit heeft steeds ook weer nieuwe plannen op stapel staan. Zo werkt hij momenteel aan een opera over het leven van John Dee, een Britse geleerde die leefde in de 16e eeuw. Albarn is qua opera’s overigens niet aan zijn proefstuk toe: in 2007 maakte de “creatieve duizendpoot” met “Monkey: Journet To The West” immers reeds zijn operadebuut. En net als nu voor dit nieuwe project deed hij dat toen ook in een samenwerking met collega-Gorilla Hewlett.

Die Plastic Beach delen twee en drie lijken dus nog niet voor meteen, zeker nu Albarn ook met Blur weer van zich laat horen.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

acht + 16 =