UPDATE :: Ook Vampire Weekend, Yeasayer, Dirty Projectors en Gomez op Werchter

Werchternieuws! Er zijn alweer vier nieuwe namen, en die zijn niet van de minste ook. Vampire Weekend – Yeasayer – Dirty Projectors en – bestaan dié nog? – Gomez.

Yeasayer en Vampire Weekend tekenden met hun laatste plaat beiden voor psychedelische zomerpop, ideaal om nog meer hartjes mee te veroveren op de festivals, en Dirty Projectors bracht vorig jaar met Bitte Orca een plaat uit die live en in de beslotenheid van de Pyramid Marquee wel eens bijzonder tot zijn recht zou kunnen komen. Over Gomez weten wij dan weer volstrekt niet wat zeggen. Een glorieuze comeback heet dat waarschijnlijk in het vakjargon.

En zo raakt de Werchteraffiche weer aardig gevuld en lijkt het een van de interessantste edities in jaren te worden. Het aantal nineties-draken – vergeef ons, u Skunk Anansieliefhebber! – blijft voorlopig beperkt en in de Marquee zullen weer een aantal intrigerende ‘nichebands’ met de pluimen gaan lopen.

Met uitzondering van Yeasayer, dat op zaterdag speelt, staan de drie andere bands van hierboven trouwens op zondag geprogrammeerd. Hopelijk heeft Herman nog een bus slagroom liggen om deze coupe van dat laatste extraatje te voorzien.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

zestien − 11 =