Erykah Badu moet zich schamen voor nieuwe clip

Amerika, het blijft een land van controverse waar tegelijkertijd alles en niets kan. Nieuwste voorbeeld in de rij is een clip van Erykah Badu waarin de soulzangeres volledig naakt gaat op de plaats waar John F. Kennedy in 1963 werd neergeschoten. Het wordt er in de clip nog spraakmakender op als Badu zich ook daadwerkelijk laat “neerschieten”.

U zal “Window Seat”, het (overigens uitstekende) nummer dat bij deze ophefmakende clip hoort, niet licht vergeten wanneer u het op een muziekkanaal zal zien passeren. Als het tenminste niet massaal gecensureerd wordt, want de video mikt bepaald niet op een Ganzenbordpubliek.

Rond Badu heeft altijd al een bigger than life-sfeertje gehangen, – ze hoort nergens echt bij en is méér dan zomaar een zangeres – maar met deze eerste video voor haar nieuwe plaat New Amerykah, Part 2: Return Of The Ankh gaat ze toch wel erg ver. Naar eigen zeggen doet ze dat om de ‘pensée unique’ rond de moordplaats te doorbreken.

Maar de omstaanders hadden daar wel een andere mening over toen ze een halfnaakte Badu door de bewuste straat van de moord zagen flaneren. De zangeres werd getrakteerd op een hoop verontwaardigde reacties en mocht al blij zijn dat de politie niet ingreep om de opnames te laten stilleggen.

Hier kan u Badu in al haar glorie bekijken. Aanradertje!

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

12 − acht =