Arctic Monkeys begint onmiddellijk na tour aan vierde plaat

Arctic Monkeys is in de Verenigde Staten nog zijn laatste concerten aan het geven om Humbug te promoten, toch denkt de Britse band er niet aan om daarna een pauze in te lassen. “We’ve said we’ll stop touring this album and we’re eager to start working on new stuff again, not have time off again,” spreekt drummer Matt Helders.

Humbug was vorig jaar met voorsprong Arctic Monkeys’ moeilijkste plaat tot op heden. Het springerige geluid van het debuut en Favourite Worst Nightmare ruimde plaats voor een geluid dat nog wel trouw bleef aan het oudere werk, maar ook slinks Amerikaanse stoner-invloeden binnensmokkelde. Niet toevallig deed de band beroep op Josh Homme als producer.

Een samenwerking die voor beide partijen blijkbaar uitstekend meeviel, want beiden zien een nieuwe samenwerking voor een vierde Arctic Monkeys-plaat wel zitten. Enkel de drukke agenda’s van beide partijen zouden roet in het eten kunnen gooien. Een opvolger voor die laatste QOTSA-plaat kan immers ook niet uitblijven.

Een opvolger voor het succesvolle debuut van Turner’s andere band, The Last Shadow Puppets, zit er voorlopig trouwens niet aan te komen, zo meldde Alex Turner onlangs. Shadow Puppets-collega Miles Kane verliet onlangs zijn eigen band, The Rascals, en werkt nu solo aan nieuwe songs.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

3 × 3 =