Slash neemt plaat op met Ozzy en Fergie

Gitaaricoon Slash brengt nog dit jaar zijn aangekondigde soloplaat uit. De legendarische ex-Guns ‘n’ Roses-sterkhouder wil daarmee het gat opvullen dat Scott Weiland na zijn vetrek bij Velvet Revolver gelaten heeft. In afwachting van een zanger die Weiland kan vervangen, dook Slash de studio in met ondermeer Ozzy Osbourne.

Slash zal wel altijd een grote naam blijven. Wat hij, meer dan twintig jaar geleden alweer, met Guns ‘n’ Roses presteerde, leverde hem zo veel faam op dat hij al lang niets meer te bewijzen heeft. Toen hij begin deze eeuw echter zijn tweede adem vond, samen met andere ex-Guns ‘n’ Roses-leden Matt Sorum en Duff McKagan, was Velvet Revolver een feit. De flegmatieke ex-Stone Temple Pilotszanger Scott Weiland maakte het plaatje compleet en een nieuwe ‘supergroep’ stond op de rails.

Maar door wangedrag van Weiland ontspoorde de trein meermaals bijna. In 2008 werd Weiland uiteindelijk definitief de deur gewezen en sindsdien is de zoektocht naar een nieuwe zanger aan de gang. Een zoektocht die niet van een leien dakje loopt en Slash klaarblijkelijk ongeduldig heeft gemaakt. Zijn soloplaat, Slash and Friends getiteld, is nu zo goed als af en de gitarist koppelt daar ook een tour aan.

In Slash’s vriendenkring blijkt naast Ozzy Osbourne – “It was a real honour to work with him,” aldus de gitarist – trouwens ook Fergie haar plaatsje te hebben. “She’s one of the most phenomenal fucking rock ‘n’ roll singers, male or female, I’ve ever heard,” gooit Slash met bloemetjes die wij niet echt lekker vinden ruiken.

Benieuwd of Axl Rose nog voor 2025 met een allesverwoestend antwoord op de proppen zal komen.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

5 × vier =