Florence + The Machine gaat “much stranger”

Florence Welch (en alsmede haar Machine) is begonnen aan de opnames van een opvolger voor het bijzonder succesvolle Lungs van vorig jaar. Welch voelt naar eigen zegggen geen druk voor die moeilijke tweede. Integendeel, “Lungs was een zware bevalling, het maken van een nieuwe plaat voelt aan als een bevrijding.”

Het ging vorig jaar wel heel hard vooor Florence + The Machine. Aan het begin van het jaar werd de band al gelabeld als “in de gaten te houden” en haar debuutplaat loste alle hooggespannen verwachtingen in. Florence won de Brit-award en werd, ondermeer op deze pagina’s, vergeleken met Kate Bush.

Billenknijpen voor die tweede plaat zou een mens dan denken, niet dus aldus Welch. “Een nieuwe plaat is als een wit blad, je kan er mee doen wat je wil en er naar hartelust op kliederen.” Hoe die nieuwe plaat dan zal klinken is nog afwachten. Welch plakt er enkel de woordjes “much stranger” op.

Gisteren lekte tevens het nieuws uit dat Lungs er vorig jaar bijna niet was gekomen. Welch had na de afloop van een jarenlange relatie zoveel liefdesverdriet dat ze op het punt stond met haar muziek te kappen. Ze gaf echter niet op en geeft nu te kennen dat het opnemen van Lungs haar van haar negatieve gedachten heeft bevrijd. En die lijn zet ze dus gewoon door met het oog op de opvolger!

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

11 − 9 =