Elbow wil clausule in platencontract om platen als geheel te kunnen verkopen

Twee weken geleden won Pink Floyd een rechtzaak van EMI waarbij de band eiste dat haar albums ook op het internet als albums zouden verkocht worden, en niet als losse singles. Elbowzanger Guy Garvey betuigde toen opvallend zijn steun. Hij zet zijn standpunt nu kracht bij door om een clausule in een platencontract te vragen waarmee een band kan aangeven of ze haar platen als losse singles wil verkopen al dan niet.

Het digitale tijdperk mag het albumconcept dan wel op losse schroeven hebben gezet, de meeste artiesten maken nog steeds volwaardige albums en een meerderheid van hen zal ook wel hopen dat die albums als dusdanig door de luisteraar worden geconsumeerd. Garvey specifieert zijn standpunt door de vergelijking te maken met een boek: “If you write a collection of songs, then it’s the same as having a book of short stories. But if you write a novel with chapters, that’s how you’re music should be experienced.”

Elbow werkt momenteel aan een opvolger voor het prachtige The Seldom Seen Kid uit 2008 en als die plaat dan toch het equivalent van een boek met hoofdstukken was, dan was het inderdaad een pageturner van jewelste. Nee, met misschien enig subjectivisme van onze kant kunnen wij Garvey wel volgen in zijn betoog voor de plaat als geheel. Of leest u soms één enkel hoofdstuk in een boek van uw favoriete schrijver?

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

negen − 2 =