Hole in Cirque Royale, album uit eind april

Trek uw mooiste babydoll aan, zet een trashy pruilmondje op: op 10 mei komt het herenigde Hole naar het Cirque Royale in Brussel. Al is herenigd natuurlijk een groot woord voor een groep waarvan enkel de frontvrouw nog origineel is.

Hoe lang is het ook alweer geleden dat we nog eens iets van Courtney Love hoorden in een muzikale context? Solo-album America’s Sweetheart dateert alweer van zes jaar geleden, daarna werd het wel heel stil. Een aangekondigd optreden op Pukkelpop verdween geruisloos van de affiche, en sindsdien? Relletjes, de voogdij over haar kind die ze af en toe verloor, problemen.

Of toch. Ergens was er ook het nieuws dat ze samen met songdoctor Linda Perry (die van 4 Non Blondes) aan een nieuwe plaat werkte die Nobody’s Daughter zou heten en een pak meer ingetogen zou zijn. Maar ook die plannen zijn nu dus gewijzigd.

Nu zou Nobody’s Daughter op 26 april immers verschijnen als een Holeplaat. Zij het dan dat het oude Hole er betrekkelijk weinig mee te maken heeft. Ja; Love is er nog als frontvrouwe, maar daar blijft het bij. Ondanks eerdere geruchten stapt Melissa Auf der Maur niet mee aan boord, en oud-gitarist Erik Erlandson heeft zich al hevig verzet tegen het afstoffen van de bandnaam.

Maar dat heeft La Love dus niet tegengehouden. Op 22 april start een korte tour die de groep ook op verschillende plekken in Europa brengt, waaronder het Cirque Royale tijdens Les Nuits Botanique. Als we ooggetuigenverslagen van een recent concert in Amsterdam mogen geloven, houden we de verwachtingen best niet te hoog gespannen. Op de MySpace van de band kunt u overigens “Skinny Little Bitch”, het eerste nieuw nummer beluisteren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

12 + 19 =