Fucking new record voor LCD Soundsystem

“Some stuff happened. Looks like we added another Paris gig,”schrijft James Murphy van LCD Soundsystem op de officiële website van de band. “Oh, and something else: the fucking record is done.”

Na drie jaar relatieve radiostilte is LCD Soundsystem dit jaar opnieuw zinnens haar rol als vaandeldrager van de dance-punk op te eisen. Het uithangbord van het hippe DFA-label komt op de proppen met een nieuwe, voorlopig nog titelloze, plaat – releasedatum: 14 mei – en verbindt daaraan een lange tournee die de groep ook langs heel wat steden in Europa voert.

Drie jaar na het bejubelde Sound Of Silver zijn de verwachtingen hooggespannen voor de band die eind vorig jaar prominent aanwezig was in tal van decenniumlijstjes. Met kleppers als “Daft Punk Is Playing At My House”, “Tribulations” en “North American Scum” zetten James Murphy en de zijnen de lijnen uit voor een innovatief dancegeluid dat in navolging van het succes van de grondleggers ook tal van minder getalenteerde epigonen wist te inspireren.

In de periode tussen zijn laatste plaat en de nieuwe zat James Murphy – tot nader order ook full-time platenbaas – muzikaal niet stil. Hij schreef de soundtrack voor de nieuwste film van Ben Stiller en baste een tijdje bij Free Energy, een andere DFA-band waar hij inmiddels alweer niet meer toe behoort.

LCD Soundsystem presenteert haar nieuwe album op 5 mei in een reeds uitverkochte AB en staat op 2 juli op Rock Werchter.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

13 − dertien =