The National kleurt violet

Eind januari kondigde The National aan dat hun nieuwe plaat in mei zou uitkomen, ondertussen zijn er ook een concrete datum en titel op geplakt. Het vijfde album van de indie-band heet High Violet en komt uit op 11 mei.

De maand mei is dit jaar weer een mooie periode voor nieuwe releases, ook The National doet zijn duit in het zakje. High Violet is de opvolger van het succesvolle Boxer, waarmee ze de lat hoog hebben gelegd voor zichzelf. “Not long ago, we were calling it Summer Lovin’ Torture Party. Thankfully, we realized that’s just a stupid title”, aldus frontman Matt Berninger aan Pitchfork.

Een volledige tracklisting hebben Berninger en de twee paar broers Dessner en Devendorf nog niet vrijgegeven. Toch kunnen we al een deel van de plaat construeren, want ze hebben in hun laatste twee jaren optredens al enkele keren wat noten laten vallen. Zij die The National dus nog niet zo lang geleden live hebben gezien, kunnen uitkijken naar onder andere “Wake Up Your Saints”, “England”, “Blood Buzz”, “Runaway” en nog enkele andere reeds gespeelde tracks.

Sinds kort staat er ook een promotionele website online. Daarop zijn enkele korte clips van het mixen in de studio te bekijken én te beluisteren. Een mooiere preview kunnen we moeilijk wensen. Toen Pitchfork vroeg hoe het album klinkt in vergelijking met Alligator en Boxer, antwoorde Berninger: “I don’t know; we’re talking about abstract things. There’s a lot of yelling on this record, but not quite the guttural, psychotic screams that were on songs like “Abel” and “Mr. November”. I also think this record moves faster. It’s less restrained than Boxer, that’s for sure.” Op 11 mei kunnen we het met onze eigen oren horen.

Voorlopig zijn er nog geen Belgische tourdata bekend, maar de band uit Brooklyn is een graag geziene festivalgast in ons land. Zo stonden ze al op Rock Werchter, Pukkelpop, Dour, Rock Herk en in de AB. Omdat de band de moeite is om wat kilometers voor af te leggen, geven we u toch al de dichtstbijzijnde gigs mee:

  • 5/5 Electric Ballroom – Londen, Engeland
  • 6/5 Royal Albert Hall – Londen, Engeland
  • 7/5 Le Zenith – Parijs, Frankrijk
  • 9/5 Astra – Berlijn, Duitsland

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

dertien + 20 =