Thom Yorke als gast op nieuwe Flying Lotus album

De derde plaat Cosmogramma van Flying Lotus is af en zal behalve de vocalen van oud-gediende Laura Darlington, ook die van ik-doe-nog-maar-eens-een-project Thom Yorke bevatten.

Steven Ellison werd door de wonky jazz op zijn vorige album Los Angeles als redder van Warp Records gezien door de fans van het eerste uur, die de mainstream koers van het platenlabel maar niets vonden. De man, wiens groottante Alice Coltrane was en ook instond voor remixes van Massive Attack, Kanye West en Jaga Jazzist, zegt zelf wel een nieuwe weg ingeslagen te zijn met Cosmogramma: “I’m working with a lot more instruments and a lot more people, a lot of different textures. But it’s definitely inspired by some of the Alice Coltrane stuff. It’s becoming a little bit more unpredictable, I think. You don’t know where it’s going to end up. It goes 4/4 for a minute, and then transforms into something else”. Er zijn overigens geen gastrappers op het album te vinden maar wel de eerder genoemde Thom Yorke, bassist Thundercat, achterneef Ravi Coltrane en Laura Darlington die ook al meezong op zijn debuutplaat 1983 en opvolger Los Angeles.

De tracklist van Cosmogramma:

 1. Clock Catcher
 2. Pickled!
 3. Nose Art
 4. Intro//A Cosmic Drama
 5. Zodiac Shit
 6. Computer Face//Pure Being
 7. ..And The World Laughs With You ft. Thom Yorke
 8. Arkestry
 9. Mmmhmm ft.Thundercat
 10. Do The Astral Plane
 11. Satelllliiiiiteee
 12. German Haircut
 13. Recoiled
 14. Dance Of The Pseudo Nymph
 15. Drips//Auntie’s Harp
 16. Table Tennis ft. Laura Darlington
 17. Galaxy In Janaki

Via de Warpsite kunt U nu drie nummers – die niet op het nieuwe album zullen staan – helemaal voor noppes downloaden door deze link te volgen. Live is Flying Lotus 2 maart aanstaande samen met Jagga Jazzist te zien in de AB Club. De man gaat er prat op dat zijn platen niet te vergelijken zijn met de live shows dus voor de overall experience zijn beide een must-have. Het album zal begin mei uitkomen.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

twintig + tien =