Flying Lotus :: Fire is Coming

Wie de voorbije jaren stevige knellingen ondervond in het gemoed door het eerder deerniswekkende mantra ‘winter is coming’, moet voor een kuur niet bij Flying Lotus zijn. Zijn nieuwe single ‘Fire is Coming’ schildert een minstens even guur nabije-toekomstbeeld als de spreuk uit Game of Thrones.

Dat doet ze met verrassend weinig muziek. Enkele schrille pianonoten, een aanzet voor een spectrale soundscape en een paar hi-hats: dat is het zo’n beetje. De rest van de toonzetting gebeurt bij monde van David Lynch, die met zijn bekende kille timbre en voorliefde voor vocoders en echo’s een anekdote vertelt over kleine Tommy, zijn papa, zijn mama en de man die hysterisch langs komt gerend en roept dat het vuur nadert.

 

En, o ja: er is een clip. Met het hoofd van Lynch in de bek van een Wes Anderson-achtige hond. U bekijkt hem hier

‘Fire is Coming’ is de eerste single van Flamagra, de aankomende zesde plaat van Flying Lotus. Uit op 24 mei via Warp.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

twee × twee =