Het leven van Boy George wordt een TV-drama

De voormalig voorman van de Culture Club is het onderwerp in het tv-drama Worried About The Boy van de BBC komende lente. Boy George, tegenwoordig meer in het nieuws vanwege gevangenisbezoekjes, het niet mogen meedoen aan Celebrity Big Brother (en de Night Of The Proms in Antwerpen) van zijn probation officer en drugsgerelateerde klappen, zal centraal staan tijdens een Eighties maand op de bovengenoemde zender.

George O’Dowd was begin jaren tachtig één van de spilfiguren van de New Romantic beweging en behaalde met zijn band Culture Club met “Karma Chameleon”, “Do You Really Want To Hurt Me” en “Church of the Poison Mind” zijn grootste muzikale successen. Ook was hij openlijk biseksueel en kende men hem vooral van zijn androgyne uiterlijk. Toen halfweg de jaren 80 de band met ruzie uit elkaar ging, ging Boy George solo verder. In die periode werd zijn drugsgebruik een steeds groter wordend probleem, maar nadat hij Hare Krishna had ‘ontdekt’ kwam hij terug met zijn nieuwe band Jesus Loves You, daarna had hij nog een tv-programma en was hij een veelgevraagd DJ. Persoonlijk ging het hem de afgelopen vijftien jaar niet echt voor de wind en was hij meer in het nieuws door schandalen dan vanwege zijn muziek, al zong hij wel nog mee op Anthony And The Johnsons, Faithless en Groove Armada platen.

Niet vreemd dan ook dat de BBC in zijn levensverhaal wel een tv-drama zag. De relatief onbekende acteur Douglas Booth zal Boy George spelen, Mark Gatiss muziekimpressario Malcolm McLaren en Mathew Horne – bekend van The Catherine Tate Show en Gavin & Stacy – Culture Club drummer Jon Moss. Het 90 minuten durende drama zal in het voorjaar te zien zijn op BBC Two.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

elf + een =