Ook Beck en Feist te horen op de nieuwe Jamie Lidell

Dit nieuws is zo vers dat het nog groen is: Jamie Lidell kondigt zijn nieuwe plaat aan. Het album luistert naar de naam Compass en zal ook tinten van onder andere Beck en Feist bevatten, want Lidell heeft beroep gedaan op enkele bevriende artiesten. De plaat zal de muziekwereld ingeschoten worden op de 18de dag van mei.

Zijn vorig werk dateert van 2008 met JIM. De plaat bracht ons hits als “Another Day” en “Little Bit Of Feel Good”. In 2009 werd zijn werk bekroond met de Independent Music Award voor beste Pop/Rock album. Met Compass zal hij misschien weer in de prijzen vallen?

Lidell, overigens een beest op het podium, is een erg gegeerde artiest om mee samen te werken. Zo hebben er aan zijn nieuwe plaat het volgende indrukwekkende lijstje artiesten meegewerkt: Chris Taylor van Grizzly Bear, Pat Sansone van Wilco, drummer James Gadson, Nikka Costa, Brian Lebarton van Beck’s band op de toetsen, Beck zelf, Gonzales en Feist.

Het is niet de eerste keer dat Lidell met Feist en Beck heeft samengewerkt; met Feist werkte hij mee aan haar album The Reminder en hij was te horen op een project van Beck, genaamd Record Club, waarbij verscheidene artiesten een volledig album coverden in één dag. De cover in kwestie was het album Oar van Skip Spence, waaraan tevens Wilco, Feist en Gadson aan meewerkten. Ze zijn dus verre van onbekenden voor mekaar.

Binnenkort volgen er tourdates van Lidell en zijn live-band. De eerste track van Compass is al te beluisteren op zijn site en heet niet toevallig “Compass”. Heeft zijn kompas hem naar een nieuwe hit geleid?

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

5 − een =