UPDATE DOUR :: Ook Faith No More toegevoegd aan de line-up

De line-up van Dour 2010 zag er al straf uit met toppers zoals De La Soul, Clues en A-Trak, maar nu heeft de organisatie ook Faith No More als headliner kunnen strikken. Ook Calvin Harris, Simian Mobile Disco en Buraka Som Sistema zullen dit jaar afzakken naar het Waalse festival. Dour vindt dit jaar plaats van 15 tot 18 juli.

De eerste namen voor de 22ste editie van het Dourfestival zien er alvast veelbelovend uit. Net zoals de voorbije jaren wordt Dour weer het festival bij uitstek om nieuwe veelbelovende bands te ontdekken. En er is echt voor ieder wat wils.

Een eerste absolute topper is Faith No More. De band van Mike Patton zorgde in 2009 voor vuurwerk op de wei van Pukkelpop en hopelijk kunnen ze hun waanzinnige optreden dit jaar nog eens overdoen op Dour.

Festivalgangers die willen dansen kunnen zich al verheugen op de komst van A-trak, Brodinski, Emalkay, de drum ’n bass van Dark Sun Empire en DJ Marky & Stamina MC, Carl Craig feat. Mad Mike Banks, de electrofunk van Chromeo, Calvin Harris en de beats van Simian Mobile Disco.

Wie eerder wil rocken kan onder andere gaan kijken naar de hardcore van het Duitse Ataris Teenage Riot, Caliban, Peter Pan Speedrock en de hilarische trashmetal van Gwar.

Voor hiphop en reggae kan je dan weer terecht bij Crown City Rockers, De La Soul & Rythm Roots All Stars, Dub Pistols, Inna de Yard All Stars, Third World en Wax Tailor. Voor Afrobeat met popinvloeden moet je naar The Very Best, bekend van het culthitje “Warm Heart Of Africa” waarbij ze hulp kregen van Ezra Koenig, de frontman van Vampire Weekend. Ook de mannen van Buraka Som Sistema, de revelatie van 2009, zullen met hun zwoele ritmes aanwezig zijn op het festival.

Andere nieuwe namen zijn Chris Cunnigham, Les Blérots de R.A.V.E.L en The Sonics. Als kers op de taart zakt ook Clues, met onder andere Alden Penner van Unicorns, Brendan Reed van Arcade Fire en het beste van de muziekscene van Montreal, af naar de festivalwei van Dour.

En dit is nog maar het begin. In de loop van de volgende maanden zullen nog eens 175 bands toegevoegd worden aan de affiche. Het festival vindt dit jaar plaats van 15 tot 18 juli en tickets zijn te koop vanaf maandagmiddag.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

tien − negen =