Richard Ashcroft komt met een nieuw samenwerkingsproject

Afgelopen zomer ging The Verve voor de derde – en waarschijnlijk ook de laatste – maal uit elkaar. Rentenieren dat ziet zanger Richard Ashcroft niet zitten en dus tekent hij deze keer voor een samenwerkingsproject: United Nations of Sound i.p.v. een solo-album.

Na The Verve’s zeer succesvolle reünie in 2008 met het album Forth werd al snel duidelijk dat de band niet voor niets al twee keer eerder splitte. Ashcroft werd door onder andere gitarist McCabe ervan beschuldigd alleen een nieuw The Verve album te willen maken om zijn eigen muzikale carrière een boost te geven. McCabe en Jones zijn inmiddels hun eigen band begonnen, The Black Ships. Ashcroft brengt dit jaar onder de naam United Nations of Sound een nieuw album Redemption uit, waarvan de eerste single “Are You Ready?” inmiddels te bekijken is op youtube. Het project is een collaboratie met veel namen uit de muziekindustrie – al wordt daar redelijk geheimzinnig over gedaan -, wordt geproduceerd door the godfather van Chicago’s hiphop scene No I.D. – hij werkte o.a. met Common en Jay-Z – en zal dance georiënteerd zijn. Wat niet veranderd is ten opzichte van zijn soloplaten zijn de teksten, Richard Ashcrofts relatie met geloof komt ook in de eerste single weer voorbij.

Redemption zal 29 maart uitkomen.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

13 + 20 =