M.I.A. laat de gimmicks achterwege op haar nieuwe plaat

Maya Arulpragasam, bij ons beter bekend als M.I.A., zal dit voorjaar een nieuw album uitbrengen. Haar meest eerlijke album tot nu toe, zoals ze in een interview met Rolling Stone magazine laat weten.

Sinds de single “Paper Planes” die maar liefst drie keer op ons los gelaten werd, kan niemand meer om M.I.A. heen. Al werd de Sri Lankaanse vanaf haar debuut Arular door muziekpers en het clubvolk in de armen gesloten. Nu zegt ze zelf dat ze zich zal moeten bewijzen als muzikante en zangeres. “Minder gimmicks en meer zang dan op Kala” zo liet ze optekenen.

Vijf maanden was Aralpragasam bezig met deze derde plaat, bijgestaan door producers Blaqstarr en Diplo. Hoe de plaat gaat heten is nog niet bekend maar “I Fight the Ones That Fight Me” en ”I’m Down Like Your Internet Connection” (inclusief zang van de technische helpdesk die haar hielpen met een internetprobleem) zijn alvast twee nummers die op het album zullen staan.

Wat niet veranderd is aan M.I.A. is dat ze geen blad voor de mond neemt, zoals ook vanmorgen weer bleek toen ze via haar twitter reageerde op een artikel van de New York Times, waarin Sri Lanka op de eerste plek staat als het te bezoeken vakantieland van dit jaar. “Fuck New York Times! Do you Think You Need To Go here on Vacation?” met daarbij een link naar een foto van oorlogsslachtoffers.

Laat één ding duidelijk zijn, M.I.A. is terug en laat nog steeds niet met zich sollen.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

8 + zestien =