David Bowie brengt livealbum alsnog uit

Na 7 jaar hiatus brengt David Bowie zijn livetour A Reality Tour nu ook in audio uit. De dvd van deze wereldtournee was immers al in 2004 te verkrijgen. Nieuw materiaal van het inmiddels 63-jarige zondagskind Bowie zit er nog niet in, al staat er wel een album op stapel van fans als Soulwax, Carla Bruni, John Frusciante, A Place To Bury Strangers en MGMT waarop ze de man eren waarmee zij muzikaal opgevoed zijn.

Eerst komt echter nog de livebox van A Reality Tour uit, de tour die David Bowie naar aanleiding van de release van zijn 28e studioalbum Reality deed. Maar liefst 33 nummers van zijn wereldtournee in 2003/2004 die hem in steden als Dublin, New York, Kopenhagen, Antwerpen, Sydney en Tokyo bracht, maar hem ook dwong optredens, waaronder op Rock Werchter, af te zeggen in verband met een vernauwing van een halsslagader.

De livebox bevat opnames, inclusief 3 bonustracks die niet op de dvd verschenen: “China Girl”, “Breaking Glass” en “Fall Dog Bombs the Moon”, opgenomen tijdens zijn show in Dublin. A Reality Tour zelf was overigens in financieel opzicht de succesvolste tournee die in 2004 over de wereld trok. Rolling Stone magazine riep A Reality Tour zelfs uit tot 1 na beste van hetzelfde jaar en ook bij Goddeau scoorde de oude maestro nog hoge ogen tijdens zijn passage in Antwerpen. A Reality Tour is dan ook een mooi overzicht van een tot nu toe meer dan 40-jarige carrière in de popmuziek. Hopelijk is de man dan ook snel weer terug met nieuw werk zodat het gouden jubileum groots gevierd kan worden.

De tracklist van A Reality Tour:
CD 1
Selections:

 1. Rebel Rebel
 2. New Killer Star
 3. Reality
 4. Fame
 5. Cactus
 6. Sister Midnight
 7. Afraid
 8. All The Young Dudes
 9. Be My Wife
 10. The Loneliest Guy
 11. The Man Who Sold The World
 12. Fantastic Voyage
 13. Hallo Spaceboy
 14. Sunday
 15. Under Pressure
 16. Life On Mars?
 17. Battle For Britain (The Letter)

CD2

Selections:

 1. Ashes To Ashes
 2. The Motel
 3. Loving The Alien
 4. Never Get Old
 5. Changes
 6. I’m Afraid Of Americans
 7. “Heroes”
 8. Bring Me The Disco King
 9. Slip Away
 10. Heathen (The Rays)
 11. Five Years
 12. Hang On To Yourself
 13. Ziggy Stardust
 14. Bonustrack: Fall Dog Bombs The Moon
 15. Bonustrack: Breaking Glass
 16. Bonustrack: China Girl

De dubbelaar A Reality Tour ligt 25 januari in de platenzaak, het tribute album zal voor de lente zijn.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

4 × twee =