Nieuw album Jimi Hendrix

Doden verkopen, dat werd afgelopen jaar nog maar eens duidelijk nadat Michael Jackson de ultieme carrièrezet maakte. In 2010 wedt platenfirma Sony op twee paarden. Als de Jackson-trein zou stilvallen, dan is Jimi Hendrix back-up.

Op 8 maart verschijnt immers Valleys Of Neptune, een gloednieuw album van de in 1970 opgedoekte Jimi Hendrix Experience. Daarmee wordt het album de eigenlijk opvolger van het klassieke Electric Ladyland uit 1968. Het nieuwe album is voornamelijk opgebouwd uit opnamesessies die plaatsvonden in 1969, tijdens de periode dat Billy Cox in beeld kwam als vervanger van bassist Noel Redding, al is die laatste eveneens op het album te horen.

De twaalf nummers op Valleys Of Neptune zouden allen onuitgegeven zijn, maar zelfs een vluchtige blik op de tracklist trekt die stelling in twijfel. De nieuwe plaat opent bijvoorbeeld met Stone Free, een nummer dat wij desgewenst achterwaarts kunnen meefluiten. Of wordt met ‘onuitgegeven nummers’ eigenlijk ‘onuitgegeven opnames’ bedoeld?

Wat er ook van zij, 2010 wordt een duur jaar voor die-hard Hendrix-fans. Van de albums Are You Experienced?, Axis Bold As Love, Electric Ladyland en het in 1997 in elkaar geknutselde First Rays Of The Rising Sun verschijnen nieuwe, luxueuze edities met bonus-dvd.

De tracklist van Valleys Of Neptune:

 1. Stone Free
 2. Valleys Of Neptune
 3. Bleeding Heart
 4. Hear My Train A Comin’
 5. Mr. Bad Luck
 6. Sunshine Of Your Love
 7. Lover Man
 8. Ships Passing Through The Night
 9. Fire
 10. Red House
 11. Lullaby For The Summer
 12. Crying Blue Rain

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

18 + veertien =