Nieuw album van Laura Marling op komst

Singer-songwriter Laura Marling heeft de opnamen afgerond voor haar tweede album I Speak Because I Can, de opvolger van, de voor een Mercury Prize genomineerde, debuutplaat Alas, I Cannot Swim. De dame heeft duidelijk een zwak voor aparte albumtitels.

Twee jaar geleden stapte Marling uit Noah and The Whale en ging solo verder om met Alas, I Cannot Swim op de proppen te komen. Vooral in eigen land – Groot-Brittannië – werd ze daarmee op handen gedragen, maar ook op het Europese vasteland werd het album en haar liveoptredens – met Marcus Mumford als begeleider – gesmaakt. Ze zong vervolgens mee met leeftijdsgenoten Mystery Jets op hun single “Young Love” en op dit moment is de Engelse zangeres Australië en Amerika aan het veroveren. Voor de tweede plaat I Speak Because I Can deed La Marling een beroep op Ryan Adams en Ethan Johns, die eerder werk van Ray LaMontagne, Turin Brakes, Rufus Wainwright en Kings Of Leon produceerde.

De tracklist van I Speak Because I Can:

  1. Devil’s Spoke
  2. Made By Maid
  3. Rambling Man
  4. Blackberry Stone
  5. Alpha Shallows
  6. Goodbye England
  7. Hope In The Air
  8. What He Wrote
  9. Darkness Descends
  10. I Speak Because I Can

Op de eerste single “Goodbye England” zingt Laura Marling “I never love England more than when covered in snow”, helaas zit ze daarvoor op het verkeerde continent op dit moment. Hopelijk is de sneeuw echter verleden tijd op 1 maart wanneer I Speak Because I Can uitkomt.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

4 + negen =