LUMP :: Late to the Flight

De verschrikkelijke yeti is gespot. Niet in de Himalaya maar bij LUMP, een collaboratie tussen folkzangeres Laura Marling en Mike Lindsay (Tunng). ”Late to the Flight” is de eerste single voor een album dat volgende maand verschijnt.

Geen beter mythisch wezen dan de yeti om de nogal surrealistische atmosfeer van ”Late to the Flight” te omschrijven. De samenwerking onstond geheel toevallig, toen Lindsay en Marling elkaar in de wandelgangen van het O2-stadion in Londen ontmoetten. Lindsay is al langer fan van Marlings werk maar de folkzangeres staat erom bekend om graag alleen te werken. LUMP is de eerste keer dat Marling de sprong waagt met een gezamenlijk schrijfproces. Het resultaat is een 32 minuten lang album dat in minder dan een week is opgenomen maar klinkt alsof het een werk van jaren van bezinning is geweest.

”Late to the Flight” flaneert tussen dromerigheid en Marlings lichtjes onderkoelde stem. Een prachtige ode aan het surrealisme, een intieme parel in afwachting van een nieuw Tunngs-album en het vervolg op Semper Femina.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

twintig − 16 =