UPDATE :: John Frusciante bevestigt vertrek bij Peppers

Begin deze week waren er al de geruchten dat gitarist John Frusciante de Red Hot Chili Peppers verlaten had. Inmiddels heeft de man zelf gereageerd via zijn site en het vertrek – al meer dan een jaar geleden – bevestigd.

Een geheim was het niet dat John Frusciante vond dat hij zijn ei niet meer kwijt kon bij de Californische megaband. Dat bleek al in een interview met de Amerikaanse site MusicRadar een paar maanden geleden. Hij wilde niet geïntroduceerd worden als gitarist van de RHCP en had ook niet echt een antwoord op de vraag wat de band op dit moment aan het doen was. Het is ook niet de eerste keer dat de man uit de groep stapt, al had het vorige vertrek niet alleen te maken met het enorme succes van de band na Blood Sugar Sex Magik maar ook met een steeds groter wordende heroïneverslaving.

Deze keer heeft het vooral te maken met zijn eigen muziek aspiraties die niet in de lijn van de band – die meer en meer voor het mainstream succes lijken te gaan – liggen. Zoals hij zelf in een reactie op zijn site laat weten: “My musical interests have led me in a different direction. Upon rejoining, and throughout my time in the band, I was very excited about exploring the musical possibilities inherent in a rock band, and doing so with those people in particular. A couple of years ago, I began to feel that same excitement again, but this time it was about making a different kind of music, alone, and being my own engineer. For me, art has never been something done out of a sense of duty. Over the last 12 years, I have changed. So I simply have to be what I am, and have to do what I must do.”

Een opvolger is inmiddels gevonden in de persoon van Josh Klinghoffer. Een gitarist die ook al met Perry Farrell, PJ Harvey en Neon Neon werkte en de Red Hot Chili Peppers al eerder tijdens tours bijstond.

De nieuwe studioplaat van de Red Hot Chili Peppers zou overigens voorzien zijn voor 2010. Wanneer John Frusciante met nieuw materiaal komt is niet bekend maar gezien zijn eerdere stroom van solo-albums kan dat niet over al te lange tijd zijn.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

acht − een =